Skip to content

Een overlijden, wat nu?

Vlinder op een tak met paarse bloemen.

Melding van overlijden

U neemt na het overlijden contact op met een arts, deze moet eerst komen. Daarna kunt u contact opnemen met Uitvaartverzorging Erika. We bespreken op dat moment wanneer wij komen.

Foto kind houd hand vast van ouder.

Het gesprek vooraf

Over grote gebeurtenissen in ons leven denken veel mensen vaak lang van tevoren na. Het nadenken over en vormgeven van ons laatste afscheid houden we meestal ver van ons weg. Uitvaartverzorging Erika nodigt u uit nu al na te denken over afscheid, van u of van een nabij persoon. In het gesprek met elkaar staan we stil bij het leven en hoe dat door mag klinken in de uitvaart.

Opbaren handen met een rode roos.

De laatste verzorging

De laatste verzorging van uw dierbare kunnen wij voor u doen maar u mag het zelf doen. Wij kunnen u hierin begeleiden en laten ervaren dat het goed is om dit zelf te doen of om hierbij te helpen. Onze ervaring is dat de mensen die bij de laatste verzorging hebben geholpen, dit zien als een verrijking die zij niet hadden willen missen. 

Na de verzorging lijkwade met witte voile.

Opbaren

Er zijn verschillende manieren om een overledene op te baren:

Kinderen bij vader en dochter.

Kinderen

Kinderen horen bij het leven en daarin zullen ook zij te maken krijgen met de dood. Het is bijzonder om te zien hoe soepel en levendig zij daar vaak mee omgaan. Soms zijn het de volwassenen om hen heen die de spanning brengen. Zij zetten de trend en bepalen hoe de kinderen met het afscheid om kunnen gaan. Het is goed om met elkaar na te denken welke mogelijkheden er zijn om de kinderen te betrekken bij het afscheid. Plek, aandacht en activiteiten voor hen, alle ruimte voor spontaniteit.

Dag van de uitvaart met danseres.

Dag van de uitvaart

En dan is het de dag van de uitvaart, het afscheid krijgt daadwerkelijk vorm. Ik ben er en zal actief en achter de schermen met u samenwerken om het tot een bijzondere dag te maken. Een dag om in liefde op terug te kijken, een dag waarop we een kostbaar leven herinnerd hebben.

Contact

U kunt met elke uitvaartverzekering en
ieder budget bij ons terecht.

U kunt ons bereiken op: