Skip to content

Natuurbegraafplaats

Mensen denken steeds bewuster na over het milieu, ook bij de uitvaart. Ook voor de traditionele begraafplaats is een groen alternatief: de natuurbegraafplaats. Op een natuurbegraafplaats worden mensen op een milieuvriendelijke manier begraven.

In september 2020 is de eerste natuurbegraafplaats in Noord-Holland geopend, natuurbegraafplaats Geestmerloo, Nauertogt 21 A in Koedijk vlakbij Alkmaar.
www.natuurbegraafplaats-geestmerloo.nl

Nederland heeft een aantal natuurbegraafplaatsen:
• Natuurbegraafplaats Bergerbos bij St. Odiliënberg (Limburg)
• Natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext (Drenthe)
• Natuurbegraafplaats Weverslo in de Peel (Limburg)
• Natuurbegraafplaats Heidepol in Arnhem (Gelderland)
• Natuurbegraafplaats De Hoevens in Alpen (Noord Brabant)
Er zijn meer natuurbegraafplaatsen in ontwikkeling.

Een natuurbegraafplaats is één met de natuur.

Er zijn geen rijen graven, aangeharkte paadjes en grafstenen. Een natuurgraf is een eeuwigdurend graf en wordt niet gemarkeerd door de traditionele grafsteen, maar door een boom, zwerfkei of een kunstwerk van natuurlijke materialen. Bij een aantal natuurbegraafplaatsen kunt u bij leven al een laatste rustplaats uitzoeken. Er zijn geen hekken, geen openingstijden. Mensen en dieren zijn altijd welkom.

De kosten voor een natuurbegraafplaats zijn lager dan voor een gewone begraafplaats. U hoeft immers geen dure grafsteen te kopen of te betalen voor het onderhoud. Het graf is onderdeel van de natuur en dat is wat het zo bijzonder maakt.

Begraafplaats Westerwolde heeft geen website. U kunt de begraafplaats bezoeken en voor meer informatie kunt u ook bellen:

 

Contact

U kunt met elke uitvaartverzekering en
ieder budget bij ons terecht.

U kunt ons bereiken op: