Skip to content

Opbaren

Er zijn verschillende manieren om een overledene op te baren:

1. Een kistopbaring, de overledene ligt in de kist die op een kistkoeling staat.
Dit kan thuis of in een rouwcentrum

2. Een bedopbaring, de overledene ligt op een bedkoeling in bed. Op enig moment zal de overledene voor de uitvaart in de kist of op de opbaarplank gelegd worden.
Dit gebeurt alleen bij een thuisopbaring

3. Een opbaring op de opbaarplank die op een koeling staat. De overledene blijft op de opbaarplank tijdens de uitvaart of wordt voor de uitvaart overgelegd in een kist.
Dit kan thuis of in een rouwcentrum

4. Thanatopraxie
Het is ook mogelijk om een lichte vorm van balseming toe te passen. Dit heet thanatopraxie. Het is dan niet nodig om een koeling te gebruiken. Deze behandeling wordt uitgevoerd door speciaal opgeleide thanatopraxeurs. Dit kan gebeuren in het ziekenhuis, uitvaartcentrum of thuis. Uitgebreide informatie hierover kunt u vinden op de website hq-thanatopraxie.nl

5. Bio Sac
De Bio Sac 200 is in zijn werking anders dan de opbaring met koeling of thanatopraxie. Het is een nieuw opbaarproduct dat bestaat uit twee filters die op de droge en gedesinfecteerde blote huid van de buik van de overledene, onder de kleding, gelegd worden.” Hoe gaat dit precies in zijn werk? “De Bio Sac 200 is een zakje, bestaande uit twee hoofdbestanddelen; actieve koolstof en ge├»mpregneerde klei. Die adsorberen gassen en geuren, waardoor het lichaam op een natuurlijke manier geconserveerd wordt. Zodoende blijft het lichaam van de overledene op kamertemperatuur, en dat is fijn voor de nabestaanden.
Dit product is honderd procent biologisch en ecologisch en sluit naadloos aan bij de huidige trend van duurzame uitvaarten.

Contact

U kunt met elke uitvaartverzekering en
ieder budget bij ons terecht.

U kunt ons bereiken op: